top of page
Search

Učenje angleščine ali nemščine s coachingom

Updated: Dec 14, 2023


Učenje angleščine in nemščine, to že, ampak kaj pa coaching? Marsikomu se poraja vprašanje, kaj ima coaching opraviti z učenjem angleščine ali nemščine.


Pa poglejmo najprej, kaj je to coaching. To je ciljno usmerjen in interaktiven proces, pri katerem se uporabljajo posebne coaching tehnike (tehnike spraševanja), ki pomagajo, da dosežete hitre in odlične rezultate na podlagi lastnega miselnega procesa.


Z drugimi besedami, pri coachingu je vse usmerjeno v doseganje vaših lastnih učnih ciljev. Morda že imate izkušnjo nekega splošnega tečaja angleščine ali nemščine, kjer ste delali po programu, ki si ga je zamislil učitelj. Pa niste bili zadovoljni, saj niste dobili točno tistega, kar v resnici potrebujete. Pri coachingu s postavljanjem vprašanj poskrbim za to, da ugotovim, kaj točno je tisto, kar glede jezika želite in potrebujete. Ko ugotoviva vaše konkretne želje in potrebe, jih skupaj pretvoriva v realne in dosegljive cilje učenja angleščine ali nemščine.

Ljudje pogosto rečejo – rad bi se učil splošno komunikacijo angleščini ali nemščini. Vendar je to preširok širok cilj, saj lahko komuniciramo o kateri koli temi ali življenjskem področju. Tega pa ni mogoče doseči v enem tečaju angleščine ali nemščine, ampak je potrebnih več let. Kot coachinja vas s pomočjo posebnih vprašanj vodim do tega, da izluščite, kaj želite doseči na kratek rok. Tako lahko na primer ugotovite: rada bi se naučila komunicirat, ko potujem po svetu – da se znajdem na letališču, znam rezervirat hotel, znam naročit hrano, vprašat za pot – to je konkreten cilj, ki je dosegljiv na kratek rok. Ker je doseganje ciljev zelo pomembno za motivacijo, ga s procesom coachinga tudi redno preverjava. Ko so neki osebni cilji doseženi, glede na vaše želje zastaviva nove cilje.


Coaching pa je pomemben tudi zato, da se pokaže, katero znanje že imate in katerega še morate osvojiti, saj se možgani učinkovito učijo tako, novo znanje asociirajo na staro znanje. Možgani so s pomočjo coachinga polno aktivirani, prisotna je polna pozornost. Poleg tega se zanje tako tudi najbolj »usede«, saj je direktno razlaganje snovi omejeno na minimum, do spoznanj pa prihajate z lastnim miselnim procesom.


Kot Advanced Neurolanguage Coach® sem certificirana s strani podjetja Efficient Language Coaching in akreditirana s strani Mednarodne zveze za coaching (ICF). Sem navdušena nad to metodo učenja jezikov.


Če bi želeli ta način preizkusiti za učenje angleščine ali nemščine, mi pišite. Poslala vam bom kratek vprašalnik (5 minut), nato pa vas bom povabila na brezplačni uvodni strateški jezikovni coaching, ko boste lahko sami preizkusili coaching in izvedeli več o tej metodi in delu z mano.

3 views0 comments
bottom of page