top of page

Damijana iz Ljubljane
 

Svojo angleščino sem vadila in izboljševala že na mnogih, tudi zelo uglednih tečajih. Pa vendar mi ni uspelo narediti preboja preko »prepričanja, da angleško ne znam«, ki se je vame zapisalo v srednji šoli. Ni pomagal niti racionalni premislek, da sem bila vedno dobra učenka in da je bila ta označba le krivična domislica (s sabo nezadovoljne) profesorice. 

Ko sem zagledala Vlastino ponudbo, se mi je program 3-mesečnega pospešenega učenja angleščine po metodi Neurolanguage Coaching® najprej zdel malo drag, a sem si rekla, no, enkrat poskusim še to, preden obupam ... Dodatna spodbuda je bila brezplačna ura, ki sem jo prejela z odgovorom na nagradno vprašanje. 

Način mi je bil takoj všeč. Spoštljiv, spodbuden, umirjen, jasen, sproščujoč, odločen in ... nežen. Potrebovala sem točno to. Da sem končno lahko pozabila na strah in predsodek. Po vsaki uri sem bila prav iskreno vesela.

Hitro sem videla, da v tem programu več od mene dela Vlasta. Ona zame pripravi vse za hitro in učinkovito učenje, na meni je le, da to uporabim, največ mimogrede. Tako se mi tudi cena ne zdi več visoka. Vlasta je odlična učiteljica, ki se poglobi in osebno zavzame točno zate. 

Končno nadaljujem na novih temeljih, predsodek iz srednje šole je povsem izginil. Ob sproščenem učenju je na dan prišlo tudi znanje od prej in ni ga malo. Zdaj je na meni, da ga uporabljam, utrjujem in nadgrajujem. 

Učenje angleščine
Učenje angleščine

Darja Škraba Krmelj
dr. med., psihiatrinja in psihoterapevtka
Jesej d.o.o.

Z Vlasto sem se učila angleščino pred mednarodnimi kongresi, ker sem hotela ta jezik udomačiti in na njih sproščeno govoriti. Zato sva skupaj ponovili angleške čase in njihovo uporabo. Vlasta zna dobro prepoznati, kaj klient potrebuje, in to ponudi na zelo strukturiran način. Zna se tudi prilagoditi, če želi klient imeti snov podano na kak drug način, na primer prek avdio posnetka. Priporočila bi jo tistim, ki želijo s konverzacijo osvežiti svoje znanje jezika in ob tem tudi ponoviti slovnico. 

Tadeja Černivec
 

Z Vlasto sva se takoj ujeli, saj je prijetna, sproščena in prilagodljiva. Med najinimi Zoom srečanji sem hitro izgubila zadržek pred govorjenjem v angleščini, kar je bil glavni razlog, da sem pričela sodelovati z njo. Izbirala je učinkovite metode učenja angleščine in novega besedišča preko tem, ki me zanimajo, tako da je bilo učenje zabavno, zanimivo in veliko lažje, kot sem pričakovala. Vlasta je pri svojem delu strokovna in natančna in poleg zanimivih učnih ur ponudi še mnogo uporabnih nasvetov za napredovanje. Z rezultatom najinega sodelovanja sem zelo zadovoljna, saj sem v kratkem času bistveno izboljšala svojo angleščino, tako da sedaj nisem v zadregi, kadar jo moram uporabiti. 

Nejc Dobnikar

vodja Oddelka za načrtovanje kakovosti
Iskra Mehanizmi, d.o.o.

Vlasta je zelo pozitivna oseba in vidi se, da uživa v vlogi učiteljice. Ima ogromno strokovnega znanja, na podlagi katerega mi je svetovala glede ustnega in pisnega komuniciranja s tujci.  Spoznal sem jo na tečaju znotraj podjetja. V skupini nas je bilo 4 do 7 kandidatov in lepo je povezovala tematiko od enega do drugega. Sprehodili smo se skozi učno gradivo, ponovili čase in njihovo uporabo. Učni načrt in dodatne vaje je prilagodila posamezniku, njegovemu delu in vlogi v podjetju. Skozi tečaj so nastale projektne naloge, ki so bile oblikovane tako, da smo jih lahko uporabili tudi pri našem delu.

Tečaj angleščine
Tečaj angleščine

Danilo Šubic
podjetnik
Grelci Dolinar d.o.o.

Rad sem obiskoval tečaj angleščine pri učiteljici Vlasti. Najbolj všeč mi je bilo to, da so bile učne ure sproščene in da smo se veliko pogovarjali v angleščini. Ure in poučevanje so bili prilagojeni znanju posameznikov, pa tudi učni načrt je bil zelo prilagojen našim potrebam v službi in nam je zelo pomagal pri vsakdanjem delu. Všeč mi je bilo tudi to, da smo veliko vadili realne situacije pri delu s strankami in pri vsem, kar spada zraven. Veliko smo se naučili o tem, kako angleški jezik uporabljati v poslovnem svetu.

Lidija Praprotnik

Po daljšem premoru brez stika z angleškim jezikom je težko ponovno začeti z učenjem. Znanje iz šole je že malo zbledelo, motivacija za ponovni zagon, ki je sicer ves čas prisotna, pa se je tudi skrivala za mnogimi izgovori. Z individualnim pristopom po modelu Neurolanguage coaching® sem s coachinjo Vlasto po nekaj urah premagala strah pred govorom in se prepustila učenju, ki je v celoti usklajen z mojimi željami, zmožnostmi in potrebami. Všeč mi je struktura, usmerjenost k ciljem, raznolike metode, pa vseeno umirjen pristop, kar pozitivno vpliva na moj način učenja in doseganje postavljenih ciljev. Vedno je prvi korak najtežji, ob strokovni podpori in dodatni motivaciji pa vse steče, tako kot mora. 

Katja iz Ljubljane

Vlasta je veliko doprinesla k boljšemu znanju moje angleščine. Všeč mi je bilo, ker sva lahko usklajevali termine za individualni tečaj na daljavo (preko spleta), kar mi je omogočalo lažje organiziranje časa. Ure angleščine so bile sproščene in prijetne ter so trajale ravno dovolj časa (1 polna ura), da sem še lahko bila osredotočena na učenje. Vlasta je tudi zelo natančna, organizirana in vedno pripravljena na poučevanje. Ravno tako vnaprej pripravi vso gradivo ter ga tudi po končani uri pošlje, da lahko ponoviš in utrdiš svoje znanje. Tako sem tudi spoznala nove spletne vire za učenje angleškega jezika, iz katerih lahko črpam koristne nasvete in so mi v pomoč pri mojem vsakdanjem delu. Vlasta je tudi na voljo za kakršnokoli dodatno posvetovanje in pomoč. Uporabila sem tudi "bonus" za lekturo dopisov v angleščini, na podlagi katerih sem dodatno utrdila določena pravila. Marsikdaj namreč poberemo ali kopiramo besedne zveze, ki so dobesedni prevod in v angleško govorečem okolju niso običajne.

Učenje angleščine

Monika Kozjek 

www.vitalmon.si

Učenje angleščine

Zelo sem se razveselila čudovite nagrade, ki sem jo prejela v eni izmed nagradnih vprašanj – ene ure angleščine, pri ga. Vlasti Deželak. Z ga. Vlasto sva se hitro povezali in se dogovorili kateri segment angleščine bi najraje obnovila, saj osnovno znanje že imam. Odločila sem se za čase, ki so bili od nekdaj moja šibka točka. V dobri uri najinega sestanka sva obdelali teorijo in prakso dveh »časov«, ki sem si jih izbrala. In kaj hitro sem osvojila vse potrebno znanje, da sem proti koncu ure že precej suvereno uporabljala vse novo pridobljeno znanje.

 

Vlasta je kot učiteljica zelo umirjena in jasna v svojih navodilih, tako da sem z lahkoto razumela vse razloženo. Izredno všeč mi je bilo tudi to, da po končani uri oz. tečaju dobiš vaje, ki jih potem sam izvajaš in tako krepiš vse novo znanje in ga tudi bolje utrdiš. Priporočam vsem, ki bi si želeli izboljšati znanje tujega jezika ali se ga naučiti popolnoma od začetka.

Barbka Košir

Gospa Vlasta sem vesela, da sem se odločila za učenje angleščine ob vaši pomoči. Od meseca novembra, ko sva pričeli z najinimi srečanji preko Zooma do danes aprila, ko sem tečaj zaključila, lahko samo pohvalim vaš način dela. Včasih sem bila po službi utrujena in sem težko sledila, toda vi ste me hrabrila in od najine ure sem vedno odšla boljše volje in z novim znanjem.

 

Način dela preko Zooma s pomočjo delovnega zvezka je res najboljši način za nas učence in verjetno vas učiteljico, da se lahko učimo kar od doma in ne izgubljamo časa z vožnjo. Tudi dogovarjanje za učne ure je velika prednost in se prilagodi drugim obveznostim, ki jih vsi imamo.

 

Znanje, ki sem ga pridobila, bom koristno uporabila na mojem potovanju  Korejo, da se bom lažje sporazumevala in bolje razumela napise in navodila na letališču, letalu.

 

Po tem potovanju bom tudi boljše zaznala, kje moram znanje še nadgraditi in mogoče se še srečava na vašem tečaju.

Učenje angleščine
Učenje nemščine

Roberta in Darko Franza

Učenje nemškega jezika je bilo za naju oba izredno prijetno, tako za Darkota, ki je popoln začetnik kot zame, ki sem nekaj malega nemškega jezika že poznala iz prejšnjih tečajev. Ure so bile prijetne in vesele, dogovorjene pa tako, da je ustrezalo najini učiteljici in nama. Iz popolnega neznanja je Darko v štirih mesecih postal oseba, ki se bo lahko v Nemčiji znala pogovarjati o osnovnih rečeh, kot je predstavitev sebe, pogovor o vremenu in o službi ter svojem prostem času. Dobil je znanje, ki ga bo lahko uporabil. Jaz sem znanje, ki sem ga nekaj že imela, ponovila, dodelala in nadgradila. Za vse to se lahko zahvaliva najini učiteljici Vlasti, ki je za naju res lepo poskrbela.

Katja Kutin
 

Pred več kot pol leta bi rekla nekako tako: »Uf, ta angleščina«. S pomočjo gospe Vlaste pa se je moj odnos do tega jezika popolnoma spremenil.


Najine učne ure potekajo v prijetnem, sproščenem vzdušju. Gospa Vlasta je zelo srčna in v tem duhu predaja tudi znanje angleškega jezika.


Ker je bil moj interes za učenje jezikov na splošno zelo nizek, sem se počutila zelo omejeno. Lahko rečem, da ko sem si dovolila iti čez svoje strahove, se mi je tudi življenje spremenilo. Seveda na bolje. Začela sem potovati, zamenjala sem službi in odšla delat čez mejo, skratka, lahko rečem, vzljubila sem jezike in v njih začela uživati. Dovolila sem si, da angleški jezik sploh slišim in tako tudi razumem. Kar pa mi je najbolj pomembno pri tem učenju, pa je to, da sem začela slišati tudi sebe.

Vladimira Fink Pavlin

Za učenje angleščine si do sedaj nisem nikoli vzela dovolj časa. Sorazmerno pozno sem se začela z angleškim jezikom sploh seznanjati, saj sem se v osnovni šoli učila nemško, v gimnaziji pa francosko in nemško. 

Med angleškimi tečaji sem imela daljša oziroma predolga obdobja  brez učenja in utrjevanja jezika.

Gospo Vlasto sem zasledila na FB in se takoj prijavila, ker sem se ravno v tistem času odločila nadaljevati z učenjem angleškega jezika. Takoj sva začeli z utrjevanjem znanja, ki sem ga imela od prej. Počasi, dvakrat tedensko, nadaljujeva z novimi slovničnimi strukturami in drugimi uporabnimi temami iz vsakdanjega življenja.

Gospa Vlasta je sistematična učiteljica, natančna in zelo profesionalna, kar meni zelo ustreza.

Priporočam jo vsakemu, ki želi izpopolniti in dobro nadgraditi svoje znanje angleškega jezika.

Učenje angleščine

Andreja Založnik
 

Učenje angleščine z Vlasto Deželak  je bilo zame preprosto in večkrat  tudi zabavno. Moje znanje angleščine se je zelo izboljšalo. Imela sem kar nekaj AHA momentov. Zelo hitro sem osvojila slovnična pravila. Dobila sem boljši posluh za ta jezik. Da je bilo učenje res uspešno, se je izkazalo tudi pri reševanju domačih nalog, ki mi jih je dala po vsaki najini uri. Vesela sem, da sem izbrala učenje angleščine z njo.

Vanja_Erman.jpg

Vanja Erman

Gospo Vlasto sem spoznala prek Facebooka. V moji glavi se je utrnila misel: zelo rada bi potovala in angleščine res ne znam. G. Vlasta je zelo razumevajoča oseba, učenje angleškega jezika pri njej je čarobno, zelo umirjeno. Res vsem, ki se odločate za učenje tujih jezikov, priporočam učenje z njo. Beseda na mestu. ❤️😉

Angleščina in nemščina
bottom of page