top of page
Search

Učenje jezikov po metodi Neurolanguage Coaching® je kot streljanje z lokom

Updated: Dec 14, 2023
Zakaj je učenje jezikov po metodi Neurolanguage Coaching® podobno streljanju z lokom?


Pa poglejmo: Kako dosežemo nekaj, kar si želimo? Postopamo podobno, kot če želimo pri streljanju z lokom zadeti sredino tarče:


1. POSTAVIMO SI TARČO/CILJ: Postaviti si tarčo, torej cilj, pomeni, da se odločimo, kaj želimo, zato da točno vemo, v katero smer ciljamo. Bolj ko nam je jasno, kaj hočemo, natančneje nas bodo naši možgani pripeljali do cilja. Nato je ključno, da se še naprej osredotočamo na cilj.


2. STRELJAMO V TARČO: Ko smo si postavili tarčo, je čas, da vzamemo v roke lok in puščice in jih izstrelimo v tarčo. Pomembno je torej, da izvajamo aktivnosti. Morda se nam na začetku zdi, da nismo sposobni doseči svojega cilja. Ampak če vemo, kaj želimo, in izvajamo aktivnosti, se nam cilj vedno bolj približuje.


3. VZTRAJAMO V TEM: Ko imamo cilj in izvajamo aktivnosti, da bi ga dosegli, je pomembno, da vztrajamo v njih, dokler cilja ne dosežemo. Začnemo z majhnimi koraki in malo po malo, dan za dnem, pa bomo prišli do njega.


Ena prvih stvari pri učenju jezikov po metodi Neurolanguage Coaching® je uvodni coaching za jasno in natančno opredelitev jezikovnih ciljev.


Nato sledijo individualne ure možganom prijaznega jezikovnega coachinga, kjer osvajamo nova znanja, za tem pa to znanje jezikov še utrjujemo.


To izvajamo skozi vnaprej dogovorjeno obdobje. Tu je zaveza, ki pomaga, da res vztrajamo pri učenju jezikov, malo po malo, da pridemo do cilja.


Želite v angleščini ali nemščini narediti zadetek v polno? Potem mi pišite pomagala vam bom pri učenju jezikov.

1 view0 comments
bottom of page