top of page
Search

Hitro učenje tujih jezikov

Updated: Dec 14, 2023


učenje tujih jezikov
Učenje tujih jezikov


Učenje tujih jezikov, to že, ampak kaj pa mnogo let mukotrpnega učenja? 😩

Naj vam povem, da obstajajo tudi načini, da svoje učenje tujih jezikov pospešimo in ga poleg tega naredimo še zabavnega. 😊


Ampak kako?


Obstaja nekaj pomembnih elementov.


Pomembno je na primer to, da uporabljate učinkovite metode učenja tujih jezikov. Pomembno je tudi, da vzpostavite nek sistem, neko navado, tako da se jezika učite čim bolj redno, najbolje vsak dan. Poleg tega je izjemnega pomena dobivanje rednih povratnih informacij.


Od vsega najbolj ključno pa se mi zdi to, da najdete nek svoj način učenja tujih jezikov. To so tiste jezikovne aktivnosti, v katerih uživate, pri katerih ste »v toku«. Nekaj takega, kar vam je tako blizu, da bi lahko to delali tudi vsak dan. Nekaj, kar deluje osebno za vas. Kajti nič ne pomaga, če neka aktivnost ustreza nekomu drugemu – če je vam dolgočasna in mukotrpna, boste najverjetneje hitro odnehali. Poigrajte se, preizkusite različne načine.


Morda vas bo pritegnilo branje romanov, morda branje poljudnih člankov. Poslušajte avdio posnetke ali avdio knjige. Poskusite gledati filme ali nadaljevanke, s podnapisi ali brez. Morda pa preizkusite aplikacijo za učenje tujih jezikov. Ali pa se učite tako, da si izdelate kartice z najbolj pogostimi besedami. Ali pa se učite ob preizkušanju receptov v vašem tujem jeziku. Ali pa se pogovarjajte z nekom, ki tudi zna ta tuj jezik, ali pa kar sami s sabo. Ali pa pišite dnevnik v tujem jeziku. Važno je, da je to zanimivo vam.


Pri učenju tujih jezikov (angleščine in nemščine) po metodi Neurolanguage Coaching® vam lahko pomagam odkriti aktivnost, ki vas bo osrečevala, in vam pokažem, kako ste pri njej najbolj učinkoviti. Sproti vam dam tudi potrebne povratne informacije, da je vaš jezik bolj pravilen. Pišite mi in si uresničite dolgoletno željo, da bi obvladali angleščino ali nemščino! 🌟

4 views0 comments

Comments


bottom of page